Energieprijzen en SVR nieuws 2023

Energieprijzen en SVR nieuws 2023

Ook wij ontkomen er niet aan, het energiecontract loopt af in 2023 en wij zijn afhankelijk van het aanbod van onze leverancier. Maar dat de prijzen veel hoger uit zullen vallen dat weten we zeker. En we moeten mee want we hebben immers een bedrijf te runnen en het onze gasten zo aangenaam en betaalbaar mogelijk te maken. Gelukkig denkt de Stichting Vrije Recreatie met haar leden mee en heeft ons het volgende meegedeeld:

Onderstaande brief is deels overgenomen van de SVR;

Beste SVR-deelnemer,

Wij hopen dat u een mooi seizoen achter de rug heeft. Aan het weer kan het zeker niet gelegen hebben. Het is allemaal een beetje dubbel dit jaar.

Een prachtig kampeerseizoen, we zien dat kamperen populair blijft na de coronajaren. Aan de andere kant is het een bijzondere tijd met onzekerheid door de oorlog in Oekraïne, de stikstofcrisis, de hoge inflatie en natuurlijk de energiecrisis. Allemaal zaken die lastig zijn in te schatten waar het heen gaat en wat de toekomst gaat brengen. Toch blijven we positief, we hopen en verwachten dat kamperen in de komende jaren een populaire manier van recreatie blijft.

Natuurlijk zitten velen van u te wachten op de tarieven voor volgend jaar. In de huidige turbulentie en onzekerheid hebben we als bestuur na goed overleg een beslissing genomen over de tarieven voor 2023.

We lichten deze graag toe……..

Energietoeslag

Wij denken de oplossing gevonden te hebben om in het komende jaar een energietoeslag in te voeren met een maximale hoogte van € 4,00. Een energietoeslag die kan worden toegepast door elke camping die dit nodig heeft om de gestegen kosten op energiegebied op een transparante manier door te kunnen berekenen aan de kampeerders. Wij hebben er vertrouwen in dat een ieder die dit door gaat voeren dit naar eer en geweten doet. Daarnaast voeren we in lijn met de standaard inflatie (de inflatie zonder de energiekosten daarin meeberekend) een verhoging van het tarief door van € 1,00.

 

Tarief 2023

Daarmee komt het SVR-tarief voor 2023 in het voor- en naseizoen uit op € 19,00 per nacht en het hoogseizoen op € 21,50 per nacht. Daarnaast kunt u dus een energietoeslag, voor de extra gestegen kosten van energie, van maximaal € 4,00 per nacht door berekenen, indien nodig.

Energietoeslag 2023  op t’ Wekken:

De energietoeslag  de wij voor 2023 berekenen is € 2,00 per plaats per nacht.

Zie onder kopje tarieven campingplaatsen de verdere uitleg.