Om en rond ’t Wekken

Om en rond ‘t Wekken

Komt u voor uw rust en om te wandelen?

Schouwen-Duiveland beschikt sinds april 2013 over een wandelnetwerk met een totale lengte van 340 km. Het netwerk, met de naam “Langs water en land”, is in het geheel bewegwijzerd volgens het bekende knooppuntensysteem. Het beslaat het gehele eiland en biedt mogelijkheden voor zowel een dagwandeling als een meerdaagse tocht. Er zijn nieuwe paden gerealiseerd over voorheen niet toegankelijke akkers en dijken.

Houdt u van fietsen?

Schouwen-Duiveland heeft een Fietsknooppuntensysteem (FIKS) zodat u met een kaart van nummer naar nummer kunt fietsen en zo op de mooiste plekjes komt. Sommige fietsroutes zijn gecombineerd met een overtocht met een pontje.
https://www.vvvzeeland.nl/nl/zien-en-doen/fietsen/fietsknooppunten/

Bent u een strandliefhebber?

Het 21 kilometer lange strand van Schouwen-Duiveland is opgedeeld in verschillende strandtypes. U vindt de familiestranden in de badplaatsen Renesse en Haamstede, De natuurstranden, waar naakt recreëren is toegestaan, bij de overgang Duinhoevepad en tussen de overgangen ‘t Oude Vuur in Nieuw – Haamstede.

Op de Brouwersdam bevindt zich het watersportstrand waar naast zonnen en zwemmen ook activiteiten plaatsvinden als surfen, banaanvaren, en waterskiën. Aan de Brouwersdam 2 bevindt zich ook een zone voor extreme sporten bijvoorbeeld Stuntvliegeren kitesurfen, buggykiten. Genoeg te beleven dus voor jong en oud.

De onderwaterwereld van Schouwen-Duiveland

Ook onder water heeft Schouwen –Duiveland veel te bieden. De prachtige duikslocaties vindt u bij de Zeelandbrug, de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij Johan.

Evenementen in Zeeland

Bezoek de website van VVV Zeeland.